Terug naar overzicht

Van de Inkoopcommissie, mei 2016

tww mei 2016
Door: Michael Woolthuis

Op dit moment ben ik al bezig met het verzinnen van een mooi lentebier voor volgend jaar. Zelf denk ik aan een straffe rondborstige IPA. Nu eens niet met allerhande futuristische Amerikaanse Citra hoppen, maar één met ouderwetse Duitse of Tsjechische hopsoorten.

De oprichting van de 'Wijwillenwederomdekeiweerwinnencommissie' verloopt voorspoedig. Enige wanklank was dat een jurylid van de kei-commissie (genaamd John) heeft geprobeerd te infiltreren in onze commissie. Maar dat is gelukkig op tijd opgemerkt en dus voorkomen.

Een ander negatief puntje is dat we een behoorlijke puntenachterstand hebben opgelopen. Ik kon namelijk de op de april clubavond getapte Saison helaas alleen maar hoge punten geven want hij was bijzonder lekker.

De komende brouw pakketten:

mei:

All-American (=american pale ale)

juni:

Theoostrippel

oktober:

WinterWeizen

november:

Bruintje

december:

niets vanwege december enzo.

januari:

’t zal het eerste lentebier wel weer zijn

Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje, want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoopprijzen.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij Van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/. Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer).

Groeten,
De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Het recept van juni 2016

Theoostrippel

Algemene gegevens

Biertype:

tripel

Hoeveelheid:

10 l:

alcohol percentage:

9,1%

begin SG:

1080

eind SG:

1012

EBC (kleur):

10

EBU (bitterheid):

34

Kooktijd:

60 min

Ingrediënten

Ingrediënt

Hoeveelheid

Waarde

Kooktijd

Pilsmout

2850 gr

 

 

Melanoidinmout

65 gr

 

 

Kristalsuiker

510 gr

 

 

Tettnangerhop

37 gr

4.2 α

60 min.

Czech Saaz

10 gr

3.1 α

10 min.

Gist:

WPL 530 abbay Ale

 

 

Maisch schema

66 °C

63 °C

72 °C

78 °C

stort

40 min

10 min

2 min

Terug naar overzicht