Terug naar overzicht

Brouwdag 11 september 2010

tww september 2010
Door: Theo van Eijden

Een mooie dag voor een mooi bier. Zo zal deze dag in de annalen worden bijgeschreven.  Op zaterdagochtend hebben 16 enthousiaste brouwers en bijna evenzoveel assistenten zich verzameld in Lisserbroek. In de schuur van de familie Duivenvoorden was meer dan genoeg ruimte om de bieren te brouwen. Ten opzichte van de boerderij waren er een aantal niet te onder schatten voordelen. Zo kon je met je auto het ‘brouwlokaal’ binnenrijden om de spullen uit te laden en op  de vloer  lag geen linoleum zodat een onzorgvuldig geplaatste brander geen schade kon aanrichten.

De eerlijkheid gebiedt me ook om te melden dat er een nadeel was. In de Boerderij klagen we weleens bij John Gouwerok dat de bar wel eens wat eerder open mag. Welnu, in Lisserbroek was helemaal geen bar.  Dus er waren geen tosties en de supermarkt lag niet om de hoek. Gelukkig hadden de meeste brouwers wel een biertje mee zodat we de dag op de juiste wijze hebben kunnen eindigen. Over en weer hebben we van elkaars heerlijke bieren kunnen proeven.

Er was ook aanloop van diverse leden en belangstellenden zodat het een gezellige boel is geworden. Navraag leerde dat bijna iedereen van plan was bier af te staan aan de Lieveling. En gezien de variatie in de recepten zullen het zeer verschillende bieren gaan worden. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Terug naar overzicht