Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond september 2007

tww oktober 2007
Door: John Gouwerok

Voor het eerst na de vakantie weer terug, na een leuk uitstapje bij Jopen in Haarlem, in onze Boerderij. Een goede opkomst en: maandbier op tap! Zoals beloofd: Ernst komt terug! Na de mislukking in april met de Vlaamsche mist, wilde hij toch wat uitproberen met dit bier. Het bordje ‘koolzuurvrij bier’ moest worden verandert in ‘'t Natte Gerst witbier met schuim’ en dat is het ook geworden en wel door de volgende reden: fustje vier weken van te voren aansluiten op koolzuur, druk verhogen, twee keer per week schudden (uit te voeren door de beheerder) en er is maandbier op tap. Vlaamsche Mist… eerlijk en eigenwijs gerstenat!

Door het geknoei in April was er al wat bier verloren gegaan maat toch, dit is het eerste maandbier van het nieuwe seizoen 2007 /2008 en ik hoop dat er wel wat meer aanmeldingen komen dan afgelopen jaar want waren dat er 4, waarvan er een door mist doorging naar de volgende ronde. Dus over een heel jaar met ruim 100 bierbrouwers 3eigen brouwsels op tap, dat moet met 100% verhoogd kunnen worden naar wel 6: dan ben je eens in de 15 jaar aan de beurt, dus geef je op! De eerste is al binnen en VOL IS VOL!!

Er zijn van het maandbier september 31 glazen getapt en 23 wedstrijdformulieren ingeleverd. Komen we op een gemiddelde van 5.9. Voor een bier dat was afgeschreven toch nog een redelijke score en een leuk e experiment. Ernst, dank voor het doorzettingsvermogen

Volgende maand is er Polderbok op tap en de uitreiking van de maandbierwisselkeitrofee 2006/2007. Ik ga er van uit dat beiden door gaan. Mijn verhaal over brouwerij bezoek in zuid frankrijk tijdens de vakantie komt later.

Dus geef je op, vol is vol, misschien kun je dan volgend jaar die felbegeerde wisselkei bemachtigen!

Groet,
jullie uitbater John

Terug naar overzicht