Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Rokertje

van:Bram Spee
klasse:A
stijl:Rauchbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1060
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):31.8

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Rookmout2 kg.      
Kristalmout (120 EBC)300 g.   120 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
Hallertau Perle 15 g. 80 min. 7.8 α Bloemen  
Hallertau Perle 13 g. 10 min. 7.8 α Bloemen  
Ondergist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

55 °C60 °C70 °C
25 min.40 min.30 min.

Opmerkingen van de brouwer

Bram Spee, die erom bekend staat dat hij het experiment niet schuwt, hij heeft eerder bieren gemaakt met toevoeging van o.a. rookmout, whiskeymout, koffie etc., ging nu een bier maken met 90% rookmout met de toepasselijke naam: Rokertje.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=96