Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1060 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 31.8 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Rookmout | 2 kg. |
|
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 300 g. |
|
120 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Hallertau Perle | 15 g. |
80 min. |
7.8 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 13 g. |
10 min. |
7.8 α
|
Bloemen |
Ondergist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 60 °C | 70 °C |
25 min. | 40 min. | 30 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Bram Spee, die erom bekend staat dat hij het experiment niet schuwt, hij heeft eerder bieren gemaakt met toevoeging van o.a. rookmout, whiskeymout, koffie etc., ging nu een bier maken met 90% rookmout met de toepasselijke naam: Rokertje.