Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Herman Assendelft |
klasse: | D |
stijl: | Porter |
Blacky
Herman had bij Bram in het receptenboek gebladerd en ging voor een strong porter, genaamd: ‘Blacky’. Herman brouwde in een RVS gamel van Bram en ging, bescheiden als altijd, voor 25 liter van dit heerlijke spul. Herman brouwt echter altijd tegen het randje aan… het pannetje lekker vol. Aangezien dit geen 27 liter pan was, werd het ietsje meer, 30 liter. Streef eind SG van 1076 werd dan ook niet gehaald, 1067 is ook lekker. Herman had een duo baan, was bezig over broodbak machines, moest ook nog even meel halen en brouwde tussen de sigaartjes door z’n biertje. Wat het eindresultaat wordt is nog spannend. Herman gaat nog stoeien met whisky essence, een eikenhouten vat, alcohol, koffie. |
batchgrootte: | 10 l. |
begin-SG: | 1067 |
EBC (kleur): | 190.0 |
EBU (bitterheid): | 33.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.34 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Munichmout (150 EBC) | 500 g. | 150 EBC | Leverancier: Brouwland | |
Chocolademout (1000 EBC) | 170 g. | 1000 EBC | ||
Northern Brewer | 16 g. | 75 min. | 8 α | Bloemen |
Goldings | 12 g. | 15 min. | 5.5 α | Bloemen |
Braumeister Port & Stoutgist | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |