Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Robust Porter

van:onbekend
klasse:D
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1065
eind-SG:1014
EBC (kleur):132.0
EBU (bitterheid):41.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2.2 kg.   7 EBC  
Caramout (120 EBC)250 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Chocolademout (800 EBC)140 g.   800 EBC  
Mout, geroosterd (1200 EBC)22 g.   1200 EBC  
Fuggles20 g. 85 min. 5.5 α Bloemen  
East Kent Goldings10 g. 10 min. 6 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)3 g. 15 min.    
Wyeast 1084 Irish Ale1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C52 °C58 °C67 °C78 °C
10 min.15 min.10 min.90 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Recept van de brouwdag op 20 september 2003.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=89