Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 132.0 |
EBU (bitterheid): | 41.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2.2 kg. |
|
7 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 250 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Chocolademout (800 EBC) | 140 g. |
|
800 EBC
|
|
Mout, geroosterd (1200 EBC) | 22 g. |
|
1200 EBC
|
|
Fuggles | 20 g. |
85 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 10 g. |
10 min. |
6 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 3 g. |
15 min. |
|
|
Wyeast 1084 Irish Ale | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 52 °C | 58 °C | 67 °C | 78 °C |
10 min. | 15 min. | 10 min. | 90 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Recept van de brouwdag op 20 september 2003.