Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | D |
stijl: | Scotch Ale |
Recept van de maand oktober 1998 Dit recept is ontstaan op de vorige clubavond en gebaseerd op de bieren van Erik Bouman en Theo van de Voorde, en waarvan de recepten op deze avond werden toegelicht en die men ook kon proeven. Het is een licht zoetig, zwaar, donker bier met een kruidige smaak, een bier bij uitstek geschikt voor de koude wintermaanden. Het is de bedoeling dat alle mensen die dit pakket gaan maken in het komend voorjaar een aantal flesjes meenemen naar de clubavond en dan houden we een proeverij om vast te stellen wie het lekkerste bier gebrouwen heeft. Het is wel de bedoeling dat men zich houdt aan de opgegeven ingrediënten, men kan een individuele noot aanbrengen door te variëren met het maisch-schema en de hoptoevoeging. |
batchgrootte: | 310 l. |
alcoholpercentage: | 7.3 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1030 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramout (120 EBC) | 350 g. | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Chocolademout (900 EBC) | 35 g. | 900 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 150 g. | 4 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 300 g. | |||
Hallertau | 13 g. | 60 min. | 9.4 α | Bloemen |
Tettnanger | 10 g. | 3 α | Bloemen | |
Zoethout | 3 g. | |||
Curaçao-schillen | 10 g. | |||
Kruidnagelen | 1 st. | |||
Yeasthead Delta C | 1 zakje | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
52 °C | 62 °C | 68 °C | 72 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. |