Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hoppy New Year

van:Bram
klasse:B
stijl:Dark Lager

Beschrijving

Bram ging voor een Dark Lager, met als pakkende naam: ‘Hoppy New Year’. Bram heeft een grote pan van 110 liter en maakte deze keer 50 liter, jammer dat er maar 60 liter in de gistingsvaten gaat! Zie het recept, Bram houdt niet van standaard maischschema’s! Het is winter dus een biertje van lage gisting.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
EBC (kleur):45.0
EBU (bitterheid):22.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Munichmout (120 EBC)216 g.   120 EBC  
Munichmout (15 EBC)120 g.   15 EBC  
Ambermout (60 EBC)156 g.   60 EBC  
Saaz hop12 g. 75 min. 3.2 α Bloemen  
Hallertau Perle 6 g. 75 min. 7 α Bloemen  
Saaz hop8 g. 15 min. 3.2 α Bloemen  
Wyeast 2112 California Lager1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C66 °C75 °C
30 min.60 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=72