Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Bram |
klasse: | B |
stijl: | Dark Lager |
Bram ging voor een Dark Lager, met als pakkende naam: ‘Hoppy New Year’. Bram heeft een grote pan van 110 liter en maakte deze keer 50 liter, jammer dat er maar 60 liter in de gistingsvaten gaat! Zie het recept, Bram houdt niet van standaard maischschema’s! Het is winter dus een biertje van lage gisting. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
EBC (kleur): | 45.0 |
EBU (bitterheid): | 22.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Munichmout (120 EBC) | 216 g. | 120 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 120 g. | 15 EBC | ||
Ambermout (60 EBC) | 156 g. | 60 EBC | ||
Saaz hop | 12 g. | 75 min. | 3.2 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 6 g. | 75 min. | 7 α | Bloemen |
Saaz hop | 8 g. | 15 min. | 3.2 α | Bloemen |
Wyeast 2112 California Lager | 1 zakje | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
53 °C | 66 °C | 75 °C |
30 min. | 60 min. | 10 min. |