Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Barbarossa Pils

van:Herman Holtrop
klasse:A
stijl:Pilsener

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:4.5 %
begin-SG:1047
eind-SG:1013
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):34.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Maizena80 g.      
Saaz hop33 75 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop4 10 min. 4 α Bloemen  
Den Arsegan ondergist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

51 °C65 °C72 °C75 °C
95 min.95 min.7 min.15 min.

Opmerkingen van de brouwer

Een meer gebruikelijke infusie-methode is ook mogelijk, bijvoorbeeld 55C-15', 61C-30', 65C-30', 68C-30', 72C-15', 78C-5'

Opmerkingen van de webredactie

Het recept voor 12,5 liter is omgerekend naar 10 liter. Alcoholpercentage berekend volgens Promash
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=70