Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Honing Tripel

van:Jan Wurpel en Erik Deelissen
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:7.7 %
begin-SG:1080
eind-SG:1022
EBC (kleur):15.0
EBU (bitterheid):25.1

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.89 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)110 g.   50 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 890 g.   4 EBC  
Lindebloesemhoning45 g.      
Basterdsuiker, donker25 g.      
Hallertau Perle 16 g. 80 min. 7 α Bloemen  
Saaz hop3.5 g. 5 min. 4 α Bloemen  
Yeasthead Delta V1 eenh.      
Koriander4 g. 1 min.    
Iers Mos (Irish Moss)3.6 g. 10 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.10 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=64