Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Druivenbier 2

van:Luuk Besseling
klasse:A
stijl:Fruit bieren

Beschrijving

Dit bier is mat rood/bruin. Redelijk zuur en bijzonder fruitig. Lekker fris en een echt vruchtenbier. Het bier heeft een goede schuimkraag. De wijngist geeft er een behoorlijke extra fruitsmaak aan en toch het te verwachten alcoholgehalte.
Ingrediënten voor 13 liter
960 g tarwemout
720 g Munchenermout
600 g pilsmout
120 g caramout
3.5 liter druivensap van druiven uit eigen tuin, gekookt en na koeling aan de afgekoelde wort toegevoegd
1 zakje Braumeister wijngist
Maischschema:
Temperatuur (°C) 37 52 65 72 78
Tijd (minuten) 15 30 45 10 5

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 740 g.   4 EBC  
Munichmout (20 EBC)550 g.   20 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 460 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (150 EBC)100 g.   150 EBC  
Druivensap2.7 l.      
Braumeister wijngist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

37 °C52 °C65 °C72 °C78 °C
15 min.30 min.45 min.10 min.2 min.

Opmerkingen van de webredactie

De gist Brewferm Top kan hier prima gebruikt worden. Het oorspronkelijke recept gaat uit van 13 liter.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=62