Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Luuk Besseling |
klasse: | A |
stijl: | Fruit bieren |
Dit bier is mat rood/bruin. Redelijk zuur en bijzonder fruitig. Lekker fris en een echt vruchtenbier. Het bier heeft een goede schuimkraag. De wijngist geeft er een behoorlijke extra fruitsmaak aan en toch het te verwachten alcoholgehalte.
Ingrediënten voor 13 liter960 g tarwemout720 g Munchenermout 600 g pilsmout 120 g caramout 3.5 liter druivensap van druiven uit eigen tuin, gekookt en na koeling aan de afgekoelde wort toegevoegd 1 zakje Braumeister wijngist Maischschema:
|
batchgrootte: | 10 l. |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 740 g. | 4 EBC | ||
Munichmout (20 EBC) | 550 g. | 20 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 460 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramout (150 EBC) | 100 g. | 150 EBC | ||
Druivensap | 2.7 l. | |||
Braumeister wijngist | 1 zakje | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
37 °C | 52 °C | 65 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 45 min. | 10 min. | 2 min. |