Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Druivenbier 1

van:Luuk Besseling
klasse:B
stijl:Fruit bieren

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:7.4 %
begin-SG:1072
eind-SG:1016
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.75 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (20 EBC)50 g.   20 EBC  
Ambermout (50 EBC)50 g.   50 EBC  
Basterdsuiker, wit50 g.      
Suiker350 g.      
Hallertau50 g.   3 α Bloemen  
Druivensap2 l.      
Bovengist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C75 °C78 °C
15 min.45 min.25 min.2 min.

Opmerkingen van de webredactie

De gist Brewferm Top kan hier prima gebruikt worden. Alcoholpercentage berekend volgens Promash
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=61