Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Er wordt gezegd, dat de biernaam Porter van het engels voor het beroep sjouwer komt. Deze harde werkers zouden dit bier hebben gedronken om hun dorst te lessen. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.8 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2 kg. |
|
7 EBC
|
|
Cara Munichmout (150 EBC) | 175 g. |
|
150 EBC
|
Leverancier: Brouwland |
Zwarte mout (1500 EBC) | 25 g. |
|
1500 EBC
|
|
Maischschema
57 °C | 68 °C | 80 °C |
15 min. | 90 min. | 5 min. |