Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.5 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.75 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 385 g. |
|
4 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 230 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carafa Special I (800 EBC) | 20 g. |
|
800 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Chocolademout (800 EBC) | 12 g. |
|
800 EBC
|
|
Hallertau Spalt Select | 10 g. |
90 min. |
7.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Spalt Select | 10 g. |
10 min. |
7.3 α
|
Bloemen |
Kandijsuiker, donker | 190 g. |
|
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 4 g. |
5 min. |
|
|
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Opmerkingen van de webredactie
Recept van de maand januari 1999.