Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dubbel Abdij

van:Gerritjan Roubos
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.5 %
begin-SG:1065
eind-SG:1013
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):20.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.75 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 385 g.   4 EBC  
Caramout (120 EBC)230 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Carafa Special I (800 EBC)20 g.   800 EBC Leverancier: Weyermann
Chocolademout (800 EBC)12 g.   800 EBC  
Hallertau Spalt Select10 g. 90 min. 7.3 α Bloemen  
Hallertau Spalt Select10 g. 10 min. 7.3 α Bloemen  
Kandijsuiker, donker190 g.      
Iers Mos (Irish Moss)4 g. 5 min.    
Wyeast 1762 Belgian Abbey I       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Opmerkingen van de webredactie

Recept van de maand januari 1999.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=47