Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Arjan Boekhorst |
klasse: | A |
stijl: | Dortmunder |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.6 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 16.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1700 | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (20 EBC) | 300 | 20 EBC | ||
Cara Pilsmout (60 EBC) | 300 | 60 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 70 | 4 EBC | ||
Kandijsuiker, donker | 140 | |||
Hallertau Hersbrücker | 23 | 75 min. | 3 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 6 | 5 min. | 3 α | Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 1 | 5 min. | ||
Wyeast 2278 Czech Pils | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
25 min. | 40 min. | 25 min. | 5 min. |