Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Rijstebier

van:Jan van Schaik
gepubliceerd:Het groot zelf Bierbrouw boek (herziene editie)
klasse:A
stijl:Fantasiebier

Beschrijving

De rijst eerst malen en koken totdat zij verstijfseld is.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1044
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1500 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Surinaamse rijst500 g.      
Hallertau Perle 20 g. 60 min. 3.9 α Bloemen  
Standaard bovengist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C55 °C65 °C72 °C
15 min.30 min.60 min.15 min.

Opmerkingen van de webredactie

De gist Brewferm Top kan hier prima gebruikt worden.

Links voor dit recept

http://www.tnattegerst.nl/
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=4