Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Waterbewerking:
- Brouwwater: 1 theelepels melkzuur op 9,5 liter
- Spoelwater : 1/2 theelepel melkzuur op 5,5 liter
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1074 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | met melkzuur aangezuurd |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.65 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (17 EBC) | 550 g. |
|
17 EBC
|
|
Caramout (150 EBC) | 300 g. |
|
150 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 100 g. |
|
120 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 100 g. |
|
4 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 30 g. |
|
800 EBC
|
|
Challenger hopbloemen | 15 g. |
70 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Kandijsuiker, donker | 150 g. |
|
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 5 g. |
10 min. |
|
|
Yeasthead Delta X | 5 g. |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 60 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Verschenen in clubblad van maart 2000. De gebruikte gist bestaat niet meer. Safale S-04 korrelgist is een goede vervanger.