Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Cupido's Bockbier

van:Renko Kuperus
klasse:D
stijl:Bokbier

Beschrijving

Waterbewerking:
  • Brouwwater: 1 theelepels melkzuur op 9,5 liter
  • Spoelwater : 1/2 theelepel melkzuur op 5,5 liter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1074
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):25.0
Watertypemet melkzuur aangezuurd

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.65 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)550 g.   17 EBC  
Caramout (150 EBC)300 g.   150 EBC  
Kristalmout (120 EBC)100 g.   120 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 100 g.   4 EBC  
Chocolademout (800 EBC)30 g.   800 EBC  
Challenger hopbloemen15 g. 70 min. 7.5 α Bloemen  
Kandijsuiker, donker150 g.      
Iers Mos (Irish Moss)5 g. 10 min.    
Yeasthead Delta X5 g.      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
10 min.60 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Verschenen in clubblad van maart 2000. De gebruikte gist bestaat niet meer. Safale S-04 korrelgist is een goede vervanger.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=37