Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Meibock

van:'t Wort Wat
klasse:C
stijl:Meibok

Beschrijving

Dit was het recept van de brouwdag van 't Wort Wat op 23 nov. 2002. Voor Ernst de Moor kon dit als een soort cursusdag beschouwd worden, hier leerde hij brouwen met granen, met de brouwset van de club.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:8.4 %
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 300 g.   4 EBC  
Braumeister Bovengist1 zakje      
Munichmout (15 EBC)1.5 kg   15 EBC  
Hallertau Perle 13.5 g 60 min. 6.7 α Bloemen  

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.45 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

gist advies: BREWFERM TOP BOVENGIST

Links voor dit recept

http://www.tnattegerst.nl/
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=3