Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Dit was het recept van de brouwdag van 't Wort Wat op 23 nov. 2002. Voor Ernst de Moor kon dit als een soort cursusdag beschouwd worden, hier leerde hij brouwen met granen, met de brouwset van de club. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.4 % |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 300 g. |
|
4 EBC
|
|
Braumeister Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Munichmout (15 EBC) | 1.5 kg |
|
15 EBC
|
|
Hallertau Perle | 13.5 g |
60 min. |
6.7 α
|
Bloemen |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
gist advies: BREWFERM TOP BOVENGIST