Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Opmerkingen:
- Pas gewone stijgende infusiemethode toe volgens het aangegeven maischschema. Neem bijvoorbeeld 9 liter van ca 56°C en stort hier langzaam de mout en de gerstvlokken in.
- Eindtemperatuur zal dan ongeveer 52°C zijn.
- Spoelen met water van ca 80-85°C.
- Zodra het kookt voegen we alle Northern Brewer hop toe.
- De laatste 10 minuten (dus na 65 min) voegen we eventueel de Saazerhop en/of de koriander toe.
- Na het koken laten we dit ca 15 minuten met gesloten deksel trekken.
- Vervolgens de hop en eiwitten met een kaasdoek filtreren en dan snel koelen tot ca 25°C.
- Na het koelen en beluchten voegen we de eerder gemaakte giststarter toe.
- Als we gebruik maken van het depot van een echte trappist moeten we de giststarter een dag of drie van te voren maken.
- De vergistingstemperatuur van Bootz ligt rond de 23°C .
Veel succes,
Renko Kuperus |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.5 % |
begin-SG: | 1072 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | 2 tl. melkzuur in 9 l. water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Lichte mout (5 EBC) | 2 kg. |
|
5 EBC
|
|
Munichmout (12 EBC) | 400 g. |
|
12 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 200 g. |
|
4 EBC
|
|
Gerstevlokken | 100 g. |
|
|
|
Koriander | 7 g. |
10 min. |
|
|
Northern Brewer | 20 g. |
75 min. |
7 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 5 g. |
10 min. |
2 α
|
Bloemen |
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | x liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 30 min. | 3 min. |