Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Donkerbock

van:Derek Walsh
klasse:A
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1065
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 250 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)2. 3 kg.   20 EBC  
Kristalmout (150 EBC)250 g.   150 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)30 g.   1000 EBC  
Tarwevlokken100 g.      
Hallertau30 g. 75 min. 3 α Bloemen  
Aromahop10 g. 10 min. 5 α Bloemen  
Farma Trappist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C65 °C73 °C78 °C
10 min.30 min.15 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Verschenen in clubblad van augustus 2002. De genoemde gist is nu bekend als Brewferm Top.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=26