Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

oude geuze-lambic

van:Bram Hoogesteger
gepubliceerd:form/bewezen recepten/ Hobbybrouwen
klasse:A
stijl:Overig

Beschrijving

Gist Opgekweekt uit fles Oude Geuze van Drie Fonteijnen. De giststarter 4 weken van te voren aangemaakt. De giststarter rook heel speciaal, verdacht? Een beetje zwavelachtig, azijnachtig. Toch aan het brouwen geslagen. Omdat na twee volle dagen er nog geen gistactiviteit waarneembaar was een zakje Brewferm korrelgist toegevoegd. Na 16 uur het jongbier in een andere fles overgezet in verband met het doorslaan/overlopen van het waterslot.
Na 6 weken het bier overgeheveld in aan andere fles. SG 1014.
Drie weken later het bier gebotteld met 5 gram suiker per liter. SG 1014.

Recept gegevens

batchgrootte:15 l.
kooktijd:120 min.
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2000 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Zuurmout500 gram      
Tarwevlokken500 gram      
Caramout (150 EBC)180 gram   150 EBC  
Challenger hopbloemen30 gram (oud) 120 min. 6 α Bloemen  
Wyeast 3278 Lambic blend1     Leverancier: Wyeast
Maischwater9.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C61 °C70 °C78 °C
15 min.15 min.45 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Resultaten ONK 2004 77 punten 11e van 58 inzendingen in klasse. ONK 2005 73 punten 13e van 104 inzendingen in klasse. Een te
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=245