Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Bram Hoogesteger |
gepubliceerd: | form/bewezen recepten/ Hobbybrouwen |
klasse: | A |
stijl: | Overig |
Gist Opgekweekt uit fles Oude Geuze van Drie Fonteijnen. De giststarter 4 weken van te voren aangemaakt. De giststarter rook heel speciaal, verdacht? Een beetje zwavelachtig, azijnachtig. Toch aan het brouwen geslagen. Omdat na twee volle dagen er nog geen gistactiviteit waarneembaar was een zakje Brewferm korrelgist toegevoegd. Na 16 uur het jongbier in een andere fles overgezet in verband met het doorslaan/overlopen van het waterslot. |
batchgrootte: | 15 l. |
kooktijd: | 120 min. |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Zuurmout | 500 gram | |||
Tarwevlokken | 500 gram | |||
Caramout (150 EBC) | 180 gram | 150 EBC | ||
Challenger hopbloemen | 30 gram (oud) | 120 min. | 6 α | Bloemen |
Wyeast 3278 Lambic blend | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Maischwater | 9.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
53 °C | 61 °C | 70 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 45 min. | 5 min. |