Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witbier (1994) nr.2

van:Theo van de Voorde
gepubliceerd:het eerste clubblad
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

Voeg de bitterhop toe bij het begin van het koken, en de aromahop plus de kruiden na het koken en laat deze dan 15 min trekken.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
begin-SG:1050
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1000 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemeel800 gram      
Haver200 gram      
Hallertau13 gram 75 min. 4 α Bloemen  
Saaz hop4 gram   3.5 α Bloemen  
Korianderpoeder3 gram      
Farma Trappist1 zakje      

Maischschema

38 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.10 min.20 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=240