Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Westmalle tripel kloon

van:william kloek
gepubliceerd:hobbybrouwen
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:15 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1080
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):39.0
Brouwhuisefficiëntie81 %
Watertypekraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3400 gram   3 EBC  
Munichmout (15 EBC)250 gram   15 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)100 gram   120 EBC  
Suiker680 gram      
Styrian Goldings hopbloemen40 gram First Wort Hop min. 3.8 α Bloemen  
Saaz hop31 gram 75 min. 2.5 α Bloemen  
Saaz hop14 gram 10 min. 2.5 α Bloemen  
Wyeast 3787 trappist high gravity      Leverancier: wyeast
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

50 °C60 °C70 °C75 °C78 °C
10 min.35 min.20 min.10 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

suiker toegevoegd tijdens fermentatie
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=238