Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dunkel weizen

van:Raymond Oosterwijk
gepubliceerd:Bewezen recepten Hobbybrouwen forum
klasse:B
stijl:Dunkel Weizen

Beschrijving

De laaste 15 min 1/3 banaan mee gekookt.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1056
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypekraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1400 gram   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 530 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (150 EBC)400 gram   150 EBC  
Hallertau Hersbrücker22 gam 60 min. 3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker13 gram 15 min. 4 α Bloemen  
Wyeast 3068 Weihenstephan1 smashpack      
Kruidnagelen3 stuks 10 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

42 °C53 °C63 °C66 °C78 °C
10 min.20 min.30 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

De hoeveelheid kruidnagel lijkt wat veel. De 42 graden stap toegevoegd.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=237