Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
De laaste 15 min 1/3 banaan mee gekookt. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Tarwemout (4 EBC) | 1400 gram |
|
4 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 530 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (150 EBC) | 400 gram |
|
150 EBC
|
|
Hallertau Hersbrücker | 22 gam |
60 min. |
3 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 13 gram |
15 min. |
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 3068 Weihenstephan | 1 smashpack |
|
|
|
Kruidnagelen | 3 stuks |
10 min. |
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
42 °C | 53 °C | 63 °C | 66 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De hoeveelheid kruidnagel lijkt wat veel. De 42 graden stap toegevoegd.