Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcoholpercentage: | 8.3 % |
begin-SG: | 1083 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 34.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Watertype | leiding water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2330 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 280 gram |
|
4 EBC
|
|
Rietsuiker | 440 gram |
|
|
|
Cascade | 9 gram |
80 min. |
7 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 5 gram |
35 min. |
15 α
|
Bloemen |
Citra | 5 gram |
10 min. |
15 α
|
Bloemen |
Koriander | 3 gram |
5 min. |
|
|
Iers Mos (Irish Moss) | 4.5 gram |
10 min. |
|
|
Wyeast 3463 Forbidden Fruit | 1 verpakking |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 62 °C | 67 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 10 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Ik zelf heb dit recept al twee keer met succes gebrouwen. Op het ONK van 2013 scoorde het in klasse V, 80 punten. Dit had meer kunnen zijn, maar omdat het zeker niet heel apart en vernieuwend was kreeg ik voor de beoogde originaliteit in die klasse wat mi
Problemen bij brouwen
De Citra hop mag niet te lang in de hete wort blijven.Deze hop heeft een ABX gehalte van 15%. Dus als deze te lang in het hete wort blijft,zal deze nog een aanzienlijke bitterheid afgeven
Opmerkingen van de webredactie
Op de gezamelijke brouwdag is de korrel gist fermentis safale T-58 gebruikt.