Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tripel C

van:Jan wurpel
gepubliceerd:Zymurgy en clubblad oktober 2013
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:8.3 %
begin-SG:1083
eind-SG:1015
EBC (kleur):34.0
EBU (bitterheid):28.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %
Watertypeleiding water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2330 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 280 gram   4 EBC  
Rietsuiker 440 gram      
Cascade9 gram 80 min. 7 α Bloemen  
Colombus hopbloemen 5 gram 35 min. 15 α Bloemen  
Citra 5 gram 10 min. 15 α Bloemen  
Koriander3 gram 5 min.    
Iers Mos (Irish Moss)4.5 gram 10 min.    
Wyeast 3463 Forbidden Fruit1 verpakking      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C62 °C67 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.10 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Ik zelf heb dit recept al twee keer met succes gebrouwen. Op het ONK van 2013 scoorde het in klasse V, 80 punten. Dit had meer kunnen zijn, maar omdat het zeker niet heel apart en vernieuwend was kreeg ik voor de beoogde originaliteit in die klasse wat mi

Problemen bij brouwen

De Citra hop mag niet te lang in de hete wort blijven.Deze hop heeft een ABX gehalte van 15%. Dus als deze te lang in het hete wort blijft,zal deze nog een aanzienlijke bitterheid afgeven

Opmerkingen van de webredactie

Op de gezamelijke brouwdag is de korrel gist fermentis safale T-58 gebruikt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=227