Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Best Bitter

van:Theo van de Voorde
klasse:A
stijl:Bitter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
alcoholpercentage:5.9 %
begin-SG:1057
eind-SG:1012
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):36.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Aromamout 230 g.   150 EBC  
Northern Brewer17 g. 60 min. 8 α Bloemen  
Goldings10 g. 15 min. 4 α Bloemen  
Yeasthead Delta E1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.10 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Recept van de maand augustus 1999. Gist advies van de redactie: Wyeast 1275 Thames Valley Ale
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=22