Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | J. van Schaik |
klasse: | D |
stijl: | Russian Imperial Stout |
Dit recept kregen we toegestuurd door Jan schaik, Inmaischen met 11 liter water van 65C en na een half uur verwarmen tot 66C Sg na het koken 1100 gist vrij fel de gist is een opgekweekt gist uit een flesje tripel (Dulle Teve van de Dolle Brouwers uit Esen) |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
begin-SG: | 1120 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | kraanwater |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3000 gr. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Aromamout | 500 gr. | 150 EBC | ||
Zwarte mout (1500 EBC) | 250 gr. | 1500 EBC | ||
Bruine suiker | 50 gr. | |||
Target | 25 gr. | 60 min. | ? α | Bloemen |
Bovengist | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
60 °C | 66 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |