Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Imperial Russian Stout

van:J. van Schaik
klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Beschrijving

Dit recept kregen we toegestuurd door Jan schaik,

Inmaischen met 11 liter water van 65C en na een half uur verwarmen tot 66C
Na een uur spoelen met 80C tot er opgevangen is 11 liter.
Het SG op 1120 brengen met suiker.
Koelen en gist toevoegen.
Uitgisten en daarna 3 maanden laten rijpen.

Sg na het koken 1100 gist vrij fel
Na een week SG 1055, gist erg langzaam in de keuken. Smaak goed.
1 kratje gebotteld, de rest in een calvadosvat.

de gist is een opgekweekt gist uit een flesje tripel (Dulle Teve van de Dolle Brouwers uit Esen)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
begin-SG:1120
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertypekraanwater

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3000 gr.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Aromamout 500 gr.   150 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)250 gr.   1500 EBC  
Bruine suiker 50 gr.      
Target25 gr. 60 min. ? α Bloemen  
Bovengist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

60 °C66 °C78 °C
30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

De gist Wyeast 1084 Irish Ale kan hier prima gebruikt worden.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=199