Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Chimay Blauw

datum:25 april 2018
van:Ernst de Moor
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2500 g   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)450 g   17 EBC  
Caramout (120 EBC)160 g   120 EBC Leverancier: Dingemans
Chocolademout (900 EBC)32 g   900 EBC  
Hallertau Perle 15 g 90 min. 5.2 α Bloemen  
East Kent Goldings2 g 10 min. 4.6 α Bloemen  
Kandijsuiker, donker250 g      
Wyeast 1214 Belgian Abbey1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

50 °C63 °C74 °C78 °C
10 min.40 min.25 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=165