Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Schwarz

van:Louis van Velthoven
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1051
EBC (kleur):90.0
EBU (bitterheid):22.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.4 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)400 g.   15 EBC  
Cara Pilsmout (120 EBC)80 g.   120 EBC  
Chocolademout (900 EBC)60 g.   900 EBC  
Zwarte mout (1300 EBC)30 g.   1300 EBC  
Special B20 g.   400 EBC  
Wyeast 2007 Pilsener Lager      Leverancier: Wyeast
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
25 min.40 min.25 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=148