Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Jelain Ambrée

van:Louis van Velthoven
klasse:D
stijl:Bière de Garde

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:7.1 %
begin-SG:1063
EBC (kleur):29.0
EBU (bitterheid):23.0
WatertypepH maisch- en spoelwater: 5.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 600 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (120 EBC)120 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (7 EBC)1.8 kg.   7 EBC  
Brewers Gold15 g. 90 min. 4.0 α Bloemen  
Saaz hop20 g. 25 min. 3.0 α Bloemen  
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C
90 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=147