Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 11.8 % |
begin-SG: | 1098 |
EBC (kleur): | 101.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.0 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kristalmout (120 EBC) | 500 g. |
|
120 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 1.0 kg. |
|
15 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 270 g. |
|
4 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 50 g. |
|
900 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 300 g. |
|
|
|
Centennial | 15 g. |
90 min. |
9.8 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 15 g. |
5 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Zoethout | 6 g. |
|
|
|
Brewferm ale (korrelgist) | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 5 min. |