Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Eindejaarsbier

van:Louis van Velthoven
klasse:D
stijl:Winterbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:11.8 %
begin-SG:1098
EBC (kleur):101.0
EBU (bitterheid):25.0
WatertypepH maisch- en spoelwater: 5.4

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.0 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kristalmout (120 EBC)500 g.   120 EBC  
Munichmout (15 EBC)1.0 kg.   15 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 270 g.   4 EBC  
Chocolademout (900 EBC)50 g.   900 EBC  
Kandijsuiker, donker300 g.      
Centennial15 g. 90 min. 9.8 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker15 g. 5 min. 4.5 α Bloemen  
Zoethout6 g.      
Brewferm ale (korrelgist)1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=143