Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witbier

van:'t Wort Wat
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:4.7 %
begin-SG:1049
eind-SG:1013
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):18.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 1 kg.   4 EBC  
Koriander3 g. 15 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde4 g. 15 min.    
Hallertau10 g.   3 α Bloemen  
Yeasthead Delta M       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.35 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

De korrelgist BREWFERM BLANCHE is een goede vervanger.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=136