Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | 6 liter maischwater |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwevlokken | 1 kg. |
|
|
|
Hallertau | 25 g. |
|
3 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 5 g. |
|
4 α
|
Bloemen |
Sinaasappelen | 3 st. |
|
|
|
Citroen | 4 st. |
|
|
|
Farma Trappist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
40 °C | 45 °C | 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 10 min. | 12 min. | 35 min. | 35 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gebruik voor dit recept de schillen van 3 sinaasappelen en het sap van 4 citroenen.
Opmerkingen van de webredactie
Geen gegevens bekend over alfazuurpercentage en kooktijden hop.
De korrelgist BREWFERM BLANCHE is een goede vervanger.