Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witbier

van:Sjef Groothuis
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1070
eind-SG:1010
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Watertype6 liter maischwater

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken1 kg.      
Hallertau25 g.   3 α Bloemen  
Saaz hop5 g.   4 α Bloemen  
Sinaasappelen3 st.      
Citroen4 st.      
Farma Trappist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

40 °C45 °C52 °C63 °C73 °C78 °C
15 min.10 min.12 min.35 min.35 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gebruik voor dit recept de schillen van 3 sinaasappelen en het sap van 4 citroenen.

Opmerkingen van de webredactie

Geen gegevens bekend over alfazuurpercentage en kooktijden hop. De korrelgist BREWFERM BLANCHE is een goede vervanger.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=132