Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Bodywarmer

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Beschrijving

Theo ging vandaag voor de experimenten, in de vorm van een Scoth Ale met als titel Winterwarmer. Theo was van de experimenten en had een scala aan kruiderijen bij zich. Bijgaand het recept zoals vrijgegeven door de brouwer. Ik kan me niet geheel aan de indruk ontrekken dat ik wat ingrediënten mis, die ik er wel in heb zien gaan…

Theo heeft een mooie RVS pan met zijn body warmer als hooikist. Naast het officiële recept ging er ook maïzena en kandijsuiker in. De maïzena ging er bij 71º in, wat resulteerde in een maischstop van 75 minuten… de jodiumproef bleef erg zwart! Dan de pauzes, die waren zwaar, de sigaartjes moesten buiten en dat vond Theo koud. Om het de mannen wat minder zwaar te maken werd de vuurkorf aangestoken op de oprit. Koken met een erg volle pan was een afwisseling van krant lezen en op springen omdat het overkookte… Na het koken een gedeelte eraf gehaald en de rest met het kruidenmengsel nog even gekookt. Die rook lekker! Kortom, we zijn zeer benieuwd wat dit heeft opgeleverd.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):32.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 250 g.   4 EBC  
Caramout (120 EBC)375 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Chocolademout (800 EBC)75 g.   800 EBC  
Kandijsuiker, donker250 g.      
Nugget Perle9 g. 90 min. 15 α Bloemen  
Tettnanger  3 min. 4.7 α Bloemen  
Koriander       
Zoethout       
Steranijs       
Kaneel       
Kruidnagelen       
Gagel       
Wyeast 1728 Scottish Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C68 °C71 °C76 °C
10 min.20 min.40 min.3 min.

Opmerkingen van de webredactie

Geen gegevens over hoeveelheden kruiden en aromahop
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=130