Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Zwarte Molly

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Winterbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
begin-SG:1100
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 3 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramelmout (150 EBC)230 g.   150 EBC  
Kristalmout (150 EBC)200 g.   150 EBC  
Zwarte mout (1000 EBC)27 g.   1000 EBC  
Tarwemeel270 g.      
Kandijsuiker, donker330 g.      
Target10 g. 90 min. 8 α Bloemen  
Hallertau27 g. 90 min. 3.5 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen7 g. 10 min. 5.6 α Bloemen  
Bovengist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.30 min.1 min.

Opmerkingen van de webredactie

De korrel gist SAFBREW T-58 is hier prima te gebruiken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=121