Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1100 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 3 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramelmout (150 EBC) | 230 g. |
|
150 EBC
|
|
Kristalmout (150 EBC) | 200 g. |
|
150 EBC
|
|
Zwarte mout (1000 EBC) | 27 g. |
|
1000 EBC
|
|
Tarwemeel | 270 g. |
|
|
|
Kandijsuiker, donker | 330 g. |
|
|
|
Target | 10 g. |
90 min. |
8 α
|
Bloemen |
Hallertau | 27 g. |
90 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 7 g. |
10 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
Bovengist | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de webredactie
De korrel gist SAFBREW T-58 is hier prima te gebruiken.