Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Humbug Christmas Ale

van:Theo van de Voorde
klasse:D
stijl:Winterbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.6 %
begin-SG:1085
eind-SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2200 g.   7 EBC  
Kristalmout (120 EBC)350 g.   120 EBC  
Ambermout (60 EBC)100 g.   60 EBC  
Chocolademout (900 EBC)75 g.   900 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 150 g.   4 EBC  
Rietsuiker 250 g.      
Challenger hopbloemen20 g. 90 min. 6 α Bloemen  
Challenger hopbloemen10 g. 15 min. 6 α Bloemen  
Bovengist       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C
90 min.

Opmerkingen van de brouwer

Er kan ook een andere maischmethode worden toegepast, bijvoorbeeld: 52

Opmerkingen van de webredactie

De gist safale S-04 kan hier prima gebruikt worden. Recept van de maand augustus 1997.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=119