Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.6 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2200 g. |
|
7 EBC
|
|
Kristalmout (120 EBC) | 350 g. |
|
120 EBC
|
|
Ambermout (60 EBC) | 100 g. |
|
60 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 75 g. |
|
900 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 150 g. |
|
4 EBC
|
|
Rietsuiker | 250 g. |
|
|
|
Challenger hopbloemen | 20 g. |
90 min. |
6 α
|
Bloemen |
Challenger hopbloemen | 10 g. |
15 min. |
6 α
|
Bloemen |
Bovengist | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Opmerkingen van de brouwer
Er kan ook een andere maischmethode worden toegepast, bijvoorbeeld: 52
Opmerkingen van de webredactie
De gist safale S-04 kan hier prima gebruikt worden.
Recept van de maand augustus 1997.