Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Kees Bubberman |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Dit recept is afkomstig van Kees Bubberman, lid van de Deltabrouwers. De Deltabrouwers zijn onlangs eens op bezoek geweest bij brouwerij Pealeman in België. Kees schreef er de volgende tekst bij.
Deze zeer ambachtelijke brouwerij maakt 4 bieren, een kriek, druivenbier, het lam Gods en een heerlijke tripel, genaamd "Uitzet 1730". Een leuke anekdote valt er te vertellen over de oorsprong van de naam "Uitzet". Rond 1730 brouwde één van de notabele van het dorp bier. Toen zijn brouwerij een keer in brand stond, en de dorpsbewoners hem kwamen waarschuwen, riep de brouwer dat ze de brand niet moesten blussen, maar gauw het bier moesten uitzetten. Het "Uitzet" is een hoppig blond bier van rond de 6,8 % (vol), en zeker de moeite waard om het een keer te brouwen. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.8 % |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.7 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Havervlokken | 330 g. | |||
Kandijsuiker, wit | 130 g. | |||
Koriander | 3 g. | |||
Challenger hopbloemen | 12 g. | 90 min. | 7.2 α | Bloemen |
Hallertau | 8 | 90 min. | 5.3 α | Bloemen |
Hallertau | 8 | 30 min. | 3 α | Bloemen |
Yeasthead Delta X | 1 zakje | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
58 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 40 min. | 20 min. | 1 min. |