Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Jan Wurpel en Gerritjan Roubos |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Op de afgelopen clubavond hebben we met alle aanwezigen onder leiding van Jan Wurpel en Gerritjan Roubos een tripelrecept samengesteld. Men wilde een drogere tripel dan die van Jan, maar iets zoeter dan die van Gerritjan, vandaar de naam Medium Tripel. Of het ook echt medium zal worden...? Nogmaals, het is onlangs samengesteld door zo'n 70 man, maar aan u om het recept eens uit te proberen. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.6 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 400 g. | 4 EBC | ||
Suiker | 250 g. | |||
Lindebloesemhoning | 50 g. | |||
Koriander | 4 g. | |||
Hallertau | 16 g. | 90 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 15 g. | 10 min. | 4 α | Bloemen |
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
52 °C | 58 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 10 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |