Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Medium Tripel

van:Jan Wurpel en Gerritjan Roubos
klasse:C
stijl:Tripel

Beschrijving

Op de afgelopen clubavond hebben we met alle aanwezigen onder leiding van Jan Wurpel en Gerritjan Roubos een tripelrecept samengesteld. Men wilde een drogere tripel dan die van Jan, maar iets zoeter dan die van Gerritjan, vandaar de naam Medium Tripel. Of het ook echt medium zal worden...?
Nogmaals, het is onlangs samengesteld door zo'n 70 man, maar aan u om het recept eens uit te proberen.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.6 %
begin-SG:1080
eind-SG:1015
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):29.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 400 g.   4 EBC  
Suiker250 g.      
Lindebloesemhoning50 g.      
Koriander4 g.      
Hallertau16 g. 90 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop15 g. 10 min. 4 α Bloemen  
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.10 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=106