Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Opmerkingen:
- Pas gewone stijgende infusiemethode toe volgens het aangegeven maischema en een temperatuurtoename van ca 1°C per minuut.
- Spoelen met water van ca 80-85°C.
- Zodra het kookt voegen we alle Nothern Brewer hop en de koriander toe.
- De laatste 15 minuten (dus na 75 min) voegen we 2 of 3 kruidnageltjes en de suiker toe.
- Na het koken voegen we de aroma (Saaz of Hallertauer) hop toe en laten dit ca 20 minuten met gesloten deksel trekken.
- Na het koelen en beluchten voegen we de eerder gemaakte giststarter toe. Als we gebruik maken van het depot van een echte trappist (bijvoorbeeld 'La Trappe') of DUVEL moeten we de giststarter een dag of drie van te voren maken omdat deze gist in 'coma' ligt en veel langer nodig heeft om weer tot leven te komen dan een korrelgist. De vergistingstemperatuur ligt rond de 21°C .
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1095 |
eind-SG: | 1021 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 3.35 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 250 g. |
|
4 EBC
|
|
Northern Brewer | 25 g. |
90 min. |
7.5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 10 |
20 min. |
4 α
|
Bloemen |
Basterdsuiker, wit | 200 g. |
|
|
|
Korianderpoeder | 10 g. |
|
|
|
Kruidnagelen | 2-3 stuks |
15 min. |
|
|
Bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
42 °C | 52 °C | 65 °C | 75 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 60 min. | 30 min. | 1 min. |