Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Schwarzbier

van:Gerrit Walraven en Arjen Boekhorst
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:4.5 %
begin-SG:1048
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.4 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)420 g.   15 EBC  
Cara Pilsmout (120 EBC)90 g.   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)70 g.   800 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)20 g.   1500 EBC  
Hallertau20 90 min. 3.2 α Bloemen  
Hallertau10 45 min. 3.2 α Bloemen  
Hallertau10 1 min. 3.2 α Bloemen  
Wyeast 1007 German Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
25 min.40 min.25 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=103