Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.5 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.4 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 420 g. |
|
15 EBC
|
|
Cara Pilsmout (120 EBC) | 90 g. |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 70 g. |
|
800 EBC
|
|
Zwarte mout (1500 EBC) | 20 g. |
|
1500 EBC
|
|
Hallertau | 20 |
90 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Hallertau | 10 |
45 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Hallertau | 10 |
1 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Wyeast 1007 German Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
25 min. | 40 min. | 25 min. | 5 min. |