Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Blackbird

van:Arjen Boekhorst
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Beschrijving

Arjen ging vandaag voor een Schwarz, met als titel Blackbird. Ontbitterde zwartmout hadden we niet, dus de zwart- en chocolade mout pas bij 72 graden toegevoegd, wel de kleur, niet de moutbitter. Pan was een dubbelwandige RVS gamel van 40 liter. Plan was 50 liter, high gravity brewing dus.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
begin-SG:1050
EBC (kleur):93.0
EBU (bitterheid):23.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)900 g.   15 EBC  
Chocolademout (800 EBC)40 g.   800 EBC  
Special B40 g.   400 EBC  
Zwarte mout (1500 EBC)40 g.   1500 EBC  
Hallertau20 g. 90 min. 4.5 α Bloemen  
Hallertau5 g. 1 min. 4.5 α Bloemen  
Bovengist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C63 °C73 °C78 °C
25 min.40 min.25 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=102