Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Erik van Dordrecht |
klasse: | B |
stijl: | Schwarzbier |
Voor de geïnteresseerde brouwer is nog een beperkte hoeveelheid Roggenröstmalz beschikbaar, alsmede een ruime hoeveelheid lichte roggemout, die ik waarschijnlijk zelf wel zal moeten opmaken. Who dares Wins! Wordt vervolgd, Erik van Dordrecht |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.65 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramelmout (150 EBC) | 125 g. | 150 EBC | ||
Roggemout (6 EBC) | 375 g. | 6 EBC | ||
Zuurmout | 100 g. | |||
Roggemout, geroosterd | 250 g. | |||
Wyeast 1338 European Ale | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
37 °C | 51 °C | 62 °C | 65 °C | 65 °C | 73 °C | 80 °C |
15 min. | 30 min. | 20 min. | 30 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |