Terug naar overzicht

Het Ganse IJland

tww april 2017
Door: Michael Woolthuis
datum: 9 maart 2017
van: Inkoopcommissie
klasse: C
stijl: India Pale Ale

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcohol percentage: 6.0 %
begin SG: 1062
eind SG: 1015
EBC (kleur): 17.0
EBU (bitterheid): 58.0
Brouwhuis efficiëntie 75 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2800 gr   3 EBC  
Pilgrim UK 26 gr 60 min. 9.3 α Bloemen  
Styrian Goldings hop 5 gr 10 min. 6.8 α Bloemen  
Cascade 5 gr 10 min. 9.7 α Bloemen  
Cascade 5 gr Koudhop min. 9.7 α Bloemen  
Centennial 5 gr Koudhop min. 10.3 α Bloemen  
Maischwater 11.5 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater 6 ltr     Leverancier: Kraan
Gist 1      Wyeast 1098 British Ale

Maisch schema

73 °C 69 °C 78 °C
stort min. 60 min. 2 min.

Opmerkingen van de brouwer

De koudhop pas toevoegen na de hoofd gisting en pas vlak voor het bottelen verwijderen. Dit geeft het lekkerste resultaat.

Problemen bij brouwen

Als je liever met droge gist brouwt dan is Safbrew S-04 of Danstar Nottingham aan te bevelen.
Terug naar overzicht