Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, februari 2020

tww februari 2020
Door: Michael Woolthuis

De ‘tHoestochwelopzoongauweveerinjereet<..biertype…> is na lang onderling overleg, een aantal zen, yoga en zelfbevliegingssessies een 'thoestochwelopzoongauweveerinjereetimperialrussianstout geworden. De naam blijft goed in ’t koppie hangen en bekt ook wel lekker dus die houd ik erin. Het recept zal ik binnenkort wel op de site zetten.

En dan nu:
De Brexit is een feit. Dus ook het einde van de Brexitreeks is inzicht. Dan gaat het dus over het achtste en tevens laatste bier uit de reeks en wel de borisjohnsonfarewellbarleywine. Een lekker zoet-zwaar bier waar je even voor moet gaan zitten en wat tevens een mooi Engels afscheid oplevert. Overigens niet een recept waar ontzettend veel mee te experimenteren valt. Al kan een jeneverbesje of zelfs een blauwe of zwarte bes wel iets toevoegen. Zolang het maar rood-fruitig en vooral niet te zuur is. Zelf doen we er niet te veel aan. Het is gewoon zo al lekker.

Oja, de veer is teruggevonden. Hij schijnt per ongeluk doorgespoeld te zijn geweest. De ontstoppingsspecialist heeft hem opgediept, enigszins schoongepoetst en weer zo goed als haast deuk- en krasloos terug op het wankele plankje gezet, naast Max Tailleur. Nu maar hopen dat-ie niet weer uit zichzelf achteloos in de pot springt.

Voor de komende tijd staan de volgende recepten op het programma:

Februari:

borisjohnsonfarewellbarleywine

Maart:

Rossvoort

April:

WM tripel

Mei:

'thoestochwelopzoongauweveerinjereetimperialrussianstout

Juni:

Waitzen

Juli:

vakantie

Augustus:

DoenkulWaitzen

Bestellen gaat als volgt: Log in op de site en kijk onder het menu “Voor Leden” en kies dan voor Pakket van de maand. Betalen voor het pakket kan dan vervolgens via iDeal. De levering door Brouwmaatje geschiedt dan op de aangegeven clubavond.
Groeten,
Michael

PS: Recept voor maart: Rossvoort

hoeveelheid:

10l

alcoholpercentage:

9,2%

begin SG:

1081

eind SG:

1015

EBC (kleur):

83

EBU (bitterheid):

27

kooktijd:

75 min

Ingrediënten

Ingrediënt

waarde

hoeveelheid

kooktijd

Pilsmout

 

2200 gr

 

Caramünch t1

80 ebc

600 gr

 

Special B

390 ebc

150 gr

 

Biscuitmout

50 ebc

150 gr

 

Kandijsuiker (bruin)

 

250 gr

 

Styrian goldings hop bloemen

3,8 α

30 gr

75 min.

Hallertau Hersbrucker

2,1 α

12 gr

30 min.

Hallertau Hersbrucker

2,1 α

12 gr

10 min.

Koriander

 

1 gr

10 min.

Gist:

Safbrew Abbaye BE-256

Mocht de vergisting stilvallen dan kan je extra de Fermentis safbrew F-2 toevoegen.

Maischschema

67 °C

63 °C

72°C

78°C

stort

35 min

30 min

5 min



Terug naar overzicht