Terug naar overzicht

Van het bestuur, Januari 2020

tww januari 2020
Door: Walter Bakker

Het nieuwe jaar is weer begonnen en ik wens een ieder een zeer succesvol brouwjaar toe en een goede gezondheid. We hopen ook dit jaar weer een interessant programma te bieden aan clubavonden en activiteiten. Om er alvast een paar te noemen zijn dit een excursie naar het Zythos festival bierfestival in Leuven, het verbeteren van je eigen bier in samenwerking met de kwaliteitscommissie en het leren kennen van smaakafwijkingen in bier.

Afgelopen clubavond

Traditioneel wordt het jaar afgesloten bij onze vereniging met een bier/spijs proeverij. Dit jaar deden we dit al weer voor de 6e keer en we proberen hiervoor altijd iets bijzonders te vinden. Dit jaar was het thema zure bieren met een hapje. Van een biercocktail tot een aantal fruitbieren samen met hapjes van o.a. gerookte zalm, kaas groenten en nog veel meer. Het waren ook dit keer weer fantastische smaakervaringen die onder de deskundige leiding van Daniël Eisinger werden gepresenteerd.

Clubavond december 2019: Food Pairing
Zie hieronder de verschillende smaakcombinaties:

  • MOOREA SURPRISE (Cocktail op basis van Grand Marnier, Framboise, Pecheresse, citroen en sinaasappel)
  • GRISSINI CON PROSCIUTTO CRUDO (Grissini of soepstengels met gedroogde rauwe ham) met een OUDE KRIEK
  • GEROOKTE ZALM MET ASPERGE EN CITROENMAYONAISE met een OUDE GEUZE
  • CHÈVRE, CAMEMBERT met een OUDE FRAMBOISE
  • GRAND DESSERT met een LINDEMANS FRAMBOISE

Tevens zijn op deze avond de prijzen van de clubkampioenschappen uitgereikt waar de verdere uitslagen in dit clubblad worden gepubliceerd. Ook zijn weer een aantal helpers in het zonnetje gezet en hebben de vrijwilligers weer een presentje gehad.

Komende clubavond

Binnen de kwaliteitscommissie hebben we en aantal thema’s opgezet om tot betere bieren te komen. Deze thema’s: zijn je eigen bieren verbeteren, vergistingskennis verbeteren en hop leren kennen. Tevens willen we nog een cursus Brouwhulp geven voor iets gevorderde brouwers. Komende clubavond echter gaat Jan Wurpel een presentatie geven over de vergisting. Hierin zal hij alle aspecten van de vergisting op een begrijpelijke manier (en niet te moeilijk) presenteren. Vanuit de brouwcommissie denken we dat een goed uitgevoerde vergisting met de juiste voorbereidingen de kwaliteit van je bier enorm kan verhogen. Ik hoop dan ook dat deze clubavond goed bezocht gaat worden!

Terug naar overzicht