Terug naar overzicht

Recept van de maand

tww januari 2019
Door: Michael Woolthuis

Zoals al te lezen was in het vorige clubblad: alles wordt anders en is dus nu ook anders. Het brouwpakket van de maand kan voortaan besteld worden via de site. Log in en kijk onder het menu “Voor Leden” en kies dan voor Pakket van de maand. Betalen voor het pakket kan dan vervolgens via ideal. De levering door Brouwmaatje geschiedt dan op de aangegeven clubavond.

Het januari pakket, De Gouwebelg, is of wordt op dit moment op de clubavond uitgeleverd en is een stevig blondje. Ik ben erg benieuwd wat de diverse brouwers ervan gaan maken. Dit pakket leent zich namelijk uitstekend voor het toevoegen van gezellige kruidenmixjes. Puur naturel is het al lekker maar met een beetje eigen inbreng kan het een echt mooi eigen bier worden.

Voor de komende tijd staan de volgende recepten op het programma:

  • Februari: Waishoedai-Spring. Een fijne, niet al te zware pale ale, die enigszins op Amerikaanse leest is geschoeid.
  • Maart: TommiePorter. Een stevige Baltic porter. ‘Lekker voor de lente’ zal je denken, maar nee. Dit bier dient langdurig te rijpen en is dus eigenlijk al voor de winter.
  • April: Zomer IPA. Lekker fris voor in de zomer.

Groeten,
Michael

Ps: Recept van februari: Waishoedai-Spring

Datum:

Februari 2019

Van:

Inkoop

Klasse:

A

Stijl:

American Pale Ale

 
 
Recept gegevens

Batchgrootte:

10 l.

Kooktijd:

60 min.

Alcoholpercentage:

6%

Begin-SG:

1.060

Eind-SG:

1.017

EBC (Kleur):

16

EBU (Bitterheid):

38

Brouwhuisefficiëntie

-

Ingrediënten

ingrediënt

hoeveelheid

kooktijd

waarde

bijzonderheden

Pale ale mout  

2300 gr.

 

5 EBC

 

Munchener

300 gr.

 

15 EBC

 

Cara red (licht)

100 gr.

 

 

 

Target

10 gr.

60 min.

9,0 α

 

Citra

10 gr.

15 min.

14,7 α

 

Citra

10 gr.

5 min.

14,7 α

 

Citra

10 gr.

koudhop

14,7 α

 

Fermentis US-05

1

 

 

 

Bottel suiker

4 gr/l

 

 

 

Maischschema

70 °C

67 °C

78 °C

stort

60 min.

2 min.

Opmerking

Als je een iets helderder bier wilt, dan kan je tijdens de laatste 15 minuten van het koken 5 gram Iers mos toevoegen.

Terug naar overzicht