Terug naar overzicht

Recept: Tangerine Dream

tww augustus 2017
Door: Paul van 't Sant
datum: 15 augustus 2017
van: Paul van 't Sant
klasse: D
stijl: Dark Red Rye IPA

Recept gegevens

batchgrootte: 10 l.
kooktijd: 60 min.
alcoholpercentage: 6.2 %
begin-SG: 1065
eind-SG: 1015
EBC (kleur): 46.0
EBU (bitterheid): 70.0
Brouwhuisefficiëntie: 75 %
Watertype: Kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde bijzonderheden
Palemout (5 EBC) 2404 gr   5 EBC Leverancier: Fawcett Maris Otter
Roggemout (6 EBC) 481 gr   6 EBC  
Ambermout (60 EBC) 150 gr   60 EBC  
Crystal Rye Malt 120 gr   244 EBC Leverancier: Thomas Fawcett
Chocolademout (500 EBC) 30 gr   500 EBC  
Special B 30 gr   400 EBC  
Amarillo 15 gr 60 min. 8 α Bloemen  
Amarillo 15 gr 30 min. 8 α Bloemen  
Mandarina Bavaria 15 gr 15 min. 8.9 α Bloemen Leverancier: van der Kooy
Amarillo 15 gr 15 min. 8 α Bloemen  
Mandarina Bavaria 15 gr 5 min. 8.9 α Bloemen Leverancier: van der Kooy
Maischwater 7.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater 4.8 ltr     Leverancier: Kraan
White Labs WLP001 California Ale       Leverancier: White Labs

Maischschema

67 °C 78 °C
60 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Tijdens de tweede vergisting dry-hoppen met 15 gr Amarillo en 15 gr Mandarina Bavaria gedurende ongeveer 5 tot 7 dagen. Na het bottelen 5 weken laten rijpen. Als vervangende gist kan ook FERMENTIS SAFALE US-05 gebruikt worden.
Terug naar overzicht