Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
60 min. |
alcohol percentage: |
6.0 % |
begin SG: |
1062 |
eind SG: |
1015 |
EBC (kleur): |
17.0 |
EBU (bitterheid): |
58.0 |
Brouwhuis efficiëntie |
75 % |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
bijzonderheden |
Pilsmout (3 EBC) |
2800 gr |
|
3 EBC |
|
Pilgrim UK |
26 gr |
60 min. |
9.3 α |
Bloemen |
Styrian Goldings hop |
5 gr |
10 min. |
6.8 α |
Bloemen |
Cascade |
5 gr |
10 min. |
9.7 α |
Bloemen |
Cascade |
5 gr |
Koudhop min. |
9.7 α |
Bloemen |
Centennial |
5 gr |
Koudhop min. |
10.3 α |
Bloemen |
Maischwater |
11.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater |
6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Gist |
1 |
|
|
Wyeast 1098 British Ale |
Maisch schema
73 °C |
69 °C |
78 °C |
stort min. |
60 min. |
2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De koudhop pas toevoegen na de hoofd gisting en pas vlak voor het bottelen verwijderen. Dit geeft het lekkerste resultaat.
Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan is Safbrew S-04 of Danstar Nottingham aan te bevelen. |