Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie

tww mei 2015
Door: Michael Woolthuis

De lente is net begonnen dus ik begin al vast weer te prakkiseren over de te brouwen herfstbokken. Het pakket van juni gaat een hele fijne weizenbok opleveren en wij gaan zelf waarschijnlijk ook nog onze Einfainerdoppelbok nog eens proberen. De laatste flesjes zijn kort geleden per ongeluk door ons opgedronken dus we moeten wel weer bok gaan brouwen.

Hier onder volgt de vernieuwde lijst met komende brouw pakketten. De volgorde kan, zoals je gemerkt hebt, zonder opgaaf van zinvolle reden volledig of gedeeltelijk wijzigen.

Mei:

Een Beste Bitter

Juni:

Wbok

Hier tussen valt precies een biernodige vakantie met daarin tijd genoeg om inspiratie op te doen en de opgedane dorst te laven.

September:

Stroop

Oktober:

BruinP

November:

Dubdub

Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoop prijzen.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer).

Groeten,
De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Ps: het recept van juni

Wbok

Type:

weizenbokkig

alcoholpercentage:

6,7 %

begin SG:

1066

eind SG:

1018

EBC (kleur):

30

EBU (bitterheid):

10

Kooktijd:

60 min

Recept (10l):

Ingrediënten

Ingrediënt

hoeveelheid

waarde

kooktijd

Pilsmout

700 gr

3 EBC

 

Tarwemout

2000 gr

 

 

Munchenermout

50 gr

15 EBC

 

Special B

100 gr

 

 

Caramelmout

30 gr

120 EBC

 

Mittelfruh

12 gr

4,3 α

60 min.

Gist: WPL 300 of alternatief: Danstar munich

Maisch schema

56 °C

53 °C

63 °C

72 °C

78 °C

stort

10 min.

35 min.

25 min.

5 min.



Terug naar overzicht