Terug naar overzicht

Ben Bierbrouwen

tww mei 2015
Door: Ben Jacobs

Tijdens de vorige clubavond vroeg Jean-Pierre hoe hij de tarwevino wat verder kon laten vergisten bij een vastgelopen gistproces. Dat bleek lastig te beantwoorden, maar ik bedacht me later dat het gebruik van een champagnegist een oplossing zou kunnen zijn.  Het waarschijnlijk wat te logge zware bier wordt er in ieder geval frisser van en de nog beschikbare suikers worden vergist. Geen gushing achteraf.

Jan Willem Fukkink maakt een bier geheel vergist met champagnegist en dat is een heel lekker fris bier. Ooit was er een Samiclaus maand recept van de inkoop cie, een zwaar bier dat een tijdje gelagerd diende te worden met een champagnegist en dat werd heel errug lekker. Ik heb geloof ik nog 1 heel oud flesje staan…

Tja, het blijft een hobby natuurlijk, dat brouwen. Over hobbies gesproken: nu was ik recent bij een wijnproeverij waar een der schenkers mij liet weten dat hij ook dacht over bier brouwen, want dat was pas een hobby, eigenlijk de enige hobby die er toe deed, vertrouwde hij me toe. Alsof ik dat nog niet wist… Het aantal brouwers zal voorlopig blijven uitbreiden. Zelfs in de wijnbranche.

Proost,

Terug naar overzicht